monzis

Raw Chokladkola

Kategori: Bakverk

  •   100 g urkärnade medjooldadlar (Medjool är de dadlar som ofta går att köpa i lösvikt och är extra stora och saftiga. De kan ersättas med färska dadlar – extra saftiga men inte torkade)
  •   1 dl kakao
  •   1 krm salt
  •   2 msk virgin/kallpressad kokosolja

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser utom kokosoljan tillsammans i en matberedare tills att det bildas en boll eller en klibbig klump. Tillsätt kokosoljan och mixa ytterligare någon minut. Koladegen blir klibbig och lite oljig.
  2. Kavla ut degen till en rektangel mellan två bakplåtspapper till 2-3 mm-tjocklek.
  3. Ställ i kylen eller i frysen för snabbare nedkylning. När degen har stelnat (30 min i frys – 1 timme i kyl). ta ut och skär upp i fyrkanter. Förvara chokladkolan i kylen!Chokladkola sockerfri, mjölkfri, vegan, raw1

 

Kommentera inlägget här: