Raw Chokladkola
Kategori: Bakverk
- 100 g urkärnade medjooldadlar (Medjool är de dadlar som ofta går att köpa i lösvikt och är extra stora och saftiga. De kan ersättas med färska dadlar – extra saftiga men inte torkade)
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 2 msk virgin/kallpressad kokosolja
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser utom kokosoljan tillsammans i en matberedare tills att det bildas en boll eller en klibbig klump. Tillsätt kokosoljan och mixa ytterligare någon minut. Koladegen blir klibbig och lite oljig.
- Kavla ut degen till en rektangel mellan två bakplåtspapper till 2-3 mm-tjocklek.
- Ställ i kylen eller i frysen för snabbare nedkylning. När degen har stelnat (30 min i frys – 1 timme i kyl). ta ut och skär upp i fyrkanter. Förvara chokladkolan i kylen!